50+ General Knowledge Mcqs for Spsc test nts pts

0
179

1. Total District in Pak?
Ans: *133*
2. Total Districts in Punjab?
Ans: *36*
3. Total Districts in Sindh?
Ans: *31*
4. Oldest Cantonment of Pakistan?
Ans: *Kohat*
5. India Construct Wuller Barrage on which river?
Ans: *Jhelum*
6. Commander in Chief who was also defence minister in civil Govt?
Ans: *Ayub Khan*
7. Who was 2nd Martial Law Administrator?
Ans: *General Yahya Khan*
8. Smallest Division of KP?
Ans: *Bannu*
9. Jinnah of Pakistan was written by?
Ans: *Stanley Wolpert*
10. Shalimar Garden was built by?
Ans: *Shah Jehan*
11. Tomb of Iqbal located in?
Ans: *Near Badshahi Masjid*
12. Gadani Beach is located in which province?
And: *Baluchistan*
13. Karakurom Highway connect Pak with?
And: *China*
14. Smallest state by area?
Ans: *Malta*
15. Plants exhale at night time which gas?
Ans: *CO2*
16. Distance from north and south equator is called?
And: *Latitude*
17. Eastern Meditarian Island Cyprus divided between which two countries?
And: *Greece & Turkey*
18. Reuters is the news agency of?
And: *UK*
19. WWW stand?
And: *World wide web*
20. Most urbanized province of Pak?
Ans: *Sindh*
21. Black Gold is the name of?
Ans: *Oil*
22. Coldest area of the world?
Ans: *Siberia*
23. Capital of Azad Jamu & Kashmir?
Ans: *Muzaffarabad*
24. Pak won cricket world cup in?
Ans: *1992*
25. Which area of Pakistan is sandwitch between China and Indian occupied Kashmir?
Ans: *Baltistan*
26. In 1945-46 which war was fought?
Ans: *First Anglo Sikh war*
27. Bristol is the sea port of?
Ans: *UK*
28. 1999 UN peace keeping mission to which country?
Ans: *Kosovo*
29* Oldest barrage of Pakistan? Sukkur
30. Gulf war participate by which countries?
Ans: *Iraq & Kuwait*
31. From the moon which structure on the land visible?
Ans: *The great wall of China*
32. Country shortest coastline?
Ans: *Monaco*
33. Country biggest irrigation system of the world?
Ans: *Pakistan*
34. Largest planet of the solar system?
Ans: **Jupiter*
35. City of canals?
Ans: *Venice*
36. China situated in which part of Asia?
Ans: *East Asia*
37. Sweden currency?
Ans: *Krona*
38. Cedi is the currency?Ans: *Ghana*
39. Romania Currency?
Ans: *Lei*
40. First cabinet of Pakistan established?
Ans: *15 August, 1947*
41. Mehmood Ghaznavi Destroyed?
Ans: *Somnath Temple*
42. Tipu Sultan embarrassed Shahadat in?
Ans: *4th Mysore war*
43. Which country has a least population growth?
Ans: *China*
44. Lome is the capital of?
Ans: *Togo*
45. “Pakistan, the heart of Asia” is a book written by?
Ans: *Liaqat Ali Khan in 1950*
46. Founder of Mughal Empire?
Ans: *Zaheeruddin Babur*
47. Antibodies act against?
Ans: *Diseases*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here